Strategi dan teknik untuk dapatkan 4000 jam masa tontonan.

Bincangkan strategi & teknik untuk tingkatkan channel YouTube.
Forum rules
Anda sama sekali tidak dibenarkan untuk mengiklan, spam atau letak link/url affiliate ke dalam ruangan komen KECUALI pada bahagian signature. Forum adalah tempat berbincang dan berkongsi idea. Jika anda ingin beriklan, sila post di ruangan berbayar. Tindakkan diban akan diambil kepada pengguna yang mengulangi kesalahan.
Post Reply
User avatar
Blog Faiz
Admin
Admin
Posts: 34
Joined: Fri May 01, 2020 3:53 pm
Location: Kelantan
Contact:

Strategi dan teknik untuk dapatkan 4000 jam masa tontonan.

Post by Blog Faiz »

Kebiasaanya, bagi mereka yang baru bermula di YouTube, nak dapatkan 1000 subscriber tu lebih mudah berbanding untuk dapatkan 4000 jam tontonan.

Ni atas pengalaman saya sendiri la. Memang betul pun mcm tu.

Jadi di sini saya nak share kepada anda bagaimana kita sebagai YouTuber yang normal (bukan retis, bukan anak orang kaya, bukan pelakon, bukan pemain boleh sepak) untuk dapatkan 4000 jam tontonan dalam masa 6 bulan saja.

Ok ni tips ringkas dari saya.

1. Post video setiap hari (minimum 4 kali seminggu)
2. Panjangkan durasi video 5-10minit
3. Clickbait pada Thumbnail
4. Buat video trending
5. Rajin reply komen

Nak lihat penerangan saya dalam bentuk video, boleh tengok video di bawah.
Subscribe channel YouTube https://www.youtube.com/blogfaiz
Servis buat website https://www.smcreativestudio.com
Layari blog https://www.blogfaiz.com/
Post Reply