Hati-hati memilik background music no copyright

Bincangkan khusus mengenai musik dalam video di YouTube.
Forum rules
Anda sama sekali tidak dibenarkan untuk mengiklan, spam atau letak link/url affiliate ke dalam ruangan komen KECUALI pada bahagian signature. Forum adalah tempat berbincang dan berkongsi idea. Jika anda ingin beriklan, sila post di ruangan berbayar. Tindakkan diban akan diambil kepada pengguna yang mengulangi kesalahan.
Post Reply
User avatar
Blog Faiz
Admin
Admin
Posts: 34
Joined: Fri May 01, 2020 3:53 pm
Location: Kelantan
Contact:

Hati-hati memilik background music no copyright

Post by Blog Faiz »

Saya nak share sikit di sini jika kita memilih music no copyright dari mana-mana sumber yang tak diiktiraf, kita perlu hati-hati sebab saya dah pernah terkena.

Saya selalu gunakan music no copyright ni dari dua buah channel ni iaitu Channel "

1. Audio Library — Music for content creators
2. channel dan Channel "Vlog No Copyright Music

Awal2 saya gunakan, tak ada claim pun, tapi lepas beberapa bulan saya guna music no copyright ni, saya terus kena copyright claim. Tak semua. Hanya beberapa buah video saja.

Tapi saya xbuat dispute takut kalau kita betul2 tak diizinkan guna music tu, channnel kita boleh kena strike. Jadi saya biarkan. Biar rugi satu video jangan rugi keseluruhan channel.

Paling selamat nak guna music adalah dari audio library youTube.

Tapi tulah. Hanya beberapa music saja yang best sana.

Yang lain kelaut.
Subscribe channel YouTube https://www.youtube.com/blogfaiz
Servis buat website https://www.smcreativestudio.com
Layari blog https://www.blogfaiz.com/
Post Reply